Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldségek, gyümölcsök fontossága képes leírás - Egészséges táplálkozás.tlap.hu
részletek »

Zöldségek, gyümölcsök fontossága - Egészséges táplálkozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-taplalkozas.tlap.hu » Zöldségek, gyümölcsök fontossága
Keresés
Találatok száma - 8 db
Fogyasszunk több zöldséget-gyümölcsöt!

Fogyasszunk több zöldséget-gyümölcsöt!

Itt a tavasz: a megújulás és az égre törő nagy tervek időszaka. Pedig ami a táplálkozást illeti, kisebbnek tűnő változtatásokkal hamarabb teljesülhet mindaz, amit korábban egy radikális diétával sem sikerült elérni... Mi a titok? Sok a friss zöldség-gyümölcs - tegyünk belőlük többet az asztalunkra! Kétségtelen, hogy jó közérzetünk nagyban függ egészséges táplálkozásunktól. Ennek pedig alapvető feltétele, hogy elegendő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk. Ha eddig nem is ment könnyen, vagy nem figyeltünk rá, ezentúl iktassuk be minden étkezéshez! A jó megoldás Frissesség, íz, zamat, egészség, változatosság - és megannyi pozitív fogalom, amely eszünkbe jut a különféle gyümölcsök és zöldségek hallatán. És akkor még nem esett szó azok tápértékéről... A zöldségek és a gyümölcsök sok, szervezetünk számára elengedhetetlenül fontos, tápanyagot tartalmaznak: vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és nagy mennyiségű vizet is. Mindezen tulajdonságaik miatt a szervezetnek nagy szüksége van rájuk - kicsiknél és nagyoknál egyaránt. Így vitalitásunk és jó közérzetünk megőrzése (visszanyerése) érdekében integrálnunk kell mindennapi táplálkozásunkba a gyümölcsöt és a zöldséget - akár nyersen, akár párolva, sütve vagy főzve.

Hagyma, fokhagyma

Hagyma, fokhagyma

Nehezen lehetne az egészséges táplálkozást a friss zöldségek nélkül elképzelni. A zöldségek nélkülözhetetlen alapanyagai az egészséges táplálkozásnak. Honlapunk a kertészetünkben folyó munkába engedi egy pillanatra betekinteni a kiváncsi látogatót. Ízletes és egészségez zöldségek sokaságával várjuk kedves vásárlóinkat.

Megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék

Megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék

A szervezet számára értékes tápláléknak azon élelmiszerek számítanak, melyek megfelelő tápértékkel rendelkeznek Ezek az alábbiak: zöldségek gyümölcsök gabonafélék és belőlük készült termékek (lehetőleg hántolatlanul feldolgozva) tej és tejtermékek zsírok (növényi zsírok) halak, tenger gyümölcsei Ezekről olvashatsz az oldalon.

Miért fontosak a zöldségek?

Miért fontosak a zöldségek?

A zöldségeknek központi helyetkell elfoglalniuk a lúgosító étrendben. Valamennyi étkezésünknek túlnyomórészt zöldségekből kell állnia: ezekből kell a legtöbbnek lennie a tányérunkon. Nagyon fontos, hogy friss zöldségeket fogyasszunk, az a legjobb, habio termesztésűek. A zöldségek a leginkább kalóriaszegény és szénhidrátszegény élelmiszerek, de emellett tápanyagokban a leggazdagabbak. Klorofill, vitaminok és ásványi anyagok, fitonutriensek és lúgos hatású sók találhatók bennük, amelyek megakadályozzák a mikroorganizmusok fejlődését, így csökkentik az általuk kiválasztott savas méreganyagok mennyiségét.

Padlizsán, brokkoli, zöldség

Padlizsán, brokkoli, zöldség

Szabadföldi Zöldség Kertészetünkben termelt zöldségeink nemcsak frissek és ízletesek, de egészségesek is. Csak azt kínáljuk Önöknek eladásra, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk-gyermekeinkkel együtt. Nem megfelelő minőségű, ízetlen, vegyszerrel szennyezett zöldség nem hagyhatja el a kertészetünket. A termesztési technológiára nagyon odafigyelünk- mert nekünk is érdekünk az, hogy Önök a legjobb minőséget kapják.

Színkódolt egészség

Színkódolt egészség

Mosolygó piros, harsogó zöld, csalogató sárga - a gyümölcsök és a zöldségek sokfélesége ebben a színkavalkádban is megnyilvánul. De jelentenek valamit a színek az egészségünk szempontjából, vagy csak a szemünket kényeztetik? Miből lesznek a színek? A zöldségek és gyümölcsök színeiért a növényi színanyagok felelnek, amelyek változatos formában minden élő növényi szervezetben előfordulnak. A legelterjedtebb és talán a legismertebb közülük a zöld színű klorofill, mivel ez minden növényben megtalálható. Ám ezen felül számos, élénk színű növényi festőanyagot ismerünk, vizsgálatukért pedig már két Nobel-díjat is odaítéltek. 1915-ben egy müncheni tudós, Willstätter, 1947-ben pedig egy angol kutató, Robinson részesült a legmagasabb tudományos elismerésben velük kapcsolatban. Fontosságukat azonban már korábban felismerték, és azt is sejtették, hogy a színeknek fontos szerepe van a növény életében

Vetőmagok webáruház - VDD Vetőmagbolt Kft.

Vetőmagok webáruház - VDD Vetőmagbolt Kft.

Vetőmag beszerzés előtt tömérdek gond merülhet fel. A gyenge minőségű vetőmagból kevésbé ellenálló növény hajt ki, ami gyenge termést eredményezhet. Senki sem szeret sokat kockáztatni, ezért ajánlott kiváló minőségű vetőmag használata. A Vetőmagbolt Internetes Áruház gondoskodik arról, hogy korrekt minőségű vetőmagot szerezzen be. A kényelmes rendelés mellett gyors házhoz szállítással válik még egyszerűbbé a vetőmag vásárlás. A kiváló minőség nem megy az ár rovására: folyamatos engedményekkel és akciókkal barátságos áron juthat megfelelő vetőmagokhoz.

Zöldség-gyümölcs 3x az egészségért

Zöldség-gyümölcs 3x az egészségért

A minél több zöldség és gyümölcsfogyasztás mindenkinek jó! Az agrárgazdasági és népegészségügyi célt megvalósító Naponta 3x program céljai egyaránt kedveznek a lakosságnak, a zöldség-gyümölcs termelőknek, a kereskedelemnek és a feldolgozóiparnak, valamint az egészségügynek. A program célja egy olyan irányú változás elindítása, aminek nincsenek vesztesei! A Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács 1998-ban csatlakozott a nemzetközi "5 a Day" programhoz. Az Egyesült Államokból induló program arra a tényre alapozta a tevékenységét, hogy a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása - bizonyítottan - 20-30 százalékkal csökkenti a daganatos és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A "5 a Day" program Magyarországon az "Egyen zöldséget-gyümölcsöt naponta 3x az egészségért" néven kezdte el működését 1997-ben. A program eredményeiről és 2003. évi agrárgazdasági és egészségügyi céljairól tájékoztatták a sajtó képviselőit múlt év decemberében. A meghirdetett program kettős, egymásra épülő célt valósít meg, hiszen agrárgazdasági szempontból a hazai zöldség, gyümölcs fogyasztás folyamatos növekedése hosszútávon a zöldség-gyümölcs ágazat termelésbővítésének lehetőségét teremti meg.

Tuti menü