Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veszélyek a táplálkozásban képes leírás - Egészséges táplálkozás.tlap.hu
részletek »

Veszélyek a táplálkozásban - Egészséges táplálkozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-taplalkozas.tlap.hu » Veszélyek a táplálkozásban
Keresés
Találatok száma - 11 db
A só

A só

A só nagyon fontos ásvány a szervezetünk számára. Régen a sót egy-az-egyben válották az arannyal Timbuktuban ahogy a karavánok haladtak át a Szaharán. De hacsak nem épp most futottunk maratont vagy nem élünk a sivatag kellős közepén, valojában csak egy kis mennyiség só is elegendő naponta. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy miért, vagy hogyan fogjuk vissza só fogyasztásunkat olvassunk tovább! Ez az oldal elmagyarázza hogyan járulhat a túlzott sófogyasztás szívbetegségekhez, és egyszerű tanácsokat ad arra, hogy hogyan csökkenthetjük a só mennyiségét amit naponta megesszünk.

A vörös hús fogyasztása növeli a halálozási arányszámot

A vörös hús fogyasztása növeli a halálozási arányszámot

A vörös hús fogyasztása növeli a halálozási kockázatot Washington - Azoknak, akik több vörös vagy feldolgozott húst esznek, nagyobb a halálozási kockázatuk - állapította meg egy nagyszabású követéses amerikai tanulmány, melynek eredményét hétfőn tették közzé az Archives of Internal Medicine című szaklapban. Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetei (NIH) és egy civil érdekvédelmi szervezet együttműködésében 1995-ben kezdődött az a felmérés, melyben félmilliónál több, 50 és 71 év közötti férfi és nő étkezési szokásait és egészségi állapotát követték nyomon. A vörös hús fogyasztása növeli a halálozási kockázatot

Adalékanyagok a táplálkozásban

Adalékanyagok a táplálkozásban

Egyre többen vannak, akik tüzetesebben megvizsgálják az áruk összetételét, így az E-számokkal jelölt összetevőket is. Néhány tanács ahhoz, hogy a sokszor természetes forrásból származó adalékanyagok értelmezhetőek legyenek, és ne keltsenek indokolatlan félelmet. Az emberek nagy része élelmiszerek vásárlásakor azok árát, eltarthatóságát, esetleg energiatartalmát és egyéb tápértékeit nézi meg a címkén. Szükség van egyfajta háttérismeretre. Nézzük meg, hogy valójában mi tekinthető élelmiszer-adalékanyagnak, milyen összetevőket takarnak az E- számok, és mi magyarázza felhasználásukat.

Aszpartam veszély

Aszpartam veszély

Az aszpartám tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi idegrendszert, és igen károsan hat minden szervre. Szívritmuszavart is okoz. Mivel sok orvos nem realizálja, hogy az aszpartám méreg és nem élelmiszer-kiegészitö szer, pácienseinek olyan gyógyszereket adnak, melyek ezzel a droggal reagálnak. Ezért léphet fel pl. halál a szív leállása miatt. ilyen cserehatások következtében megváltozik az agy kémiája és a topamintszint, minek idegrendszeri megbetegedések - Parkinson-kórt is beleértve - lehetnek a következményei. Az aszpartámot sok élelmiszerbe belekeverik anélkül, hogy deklarálnák. Egyedül Amerikában 9000 ilyen terméket ismernek. A szklerózis multiplex és a börtuberkulózis járványszerüen szaporodik. A magyarázat : amennyiben az aszpartám hömérséklete meghaladja a 25 celzius fokot, az aszpartám methanol tartalma szétbomlik formaldehidre és aztán hangyasavra, amely a szervezet elsavasodásához vezet ( metabolikus acidózis) A formaldehid a mérgek ugyanazon csoportjába tartozik, mint a cián és az arzén. Ezek halálos mérgek, melyek idegrendszeri problémákat okoznak és lassan ölnek. A börtuberkulózis már majdnem annyira elterjedt, mint a szklerózis multiplex, különösen a Cola Light-ot fogyasztók körében.

Cukor: édes méreg

Cukor: édes méreg

Cukor: édes méreg A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré. A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az inzulin egyik felfedezője hívta fel a figyelmet arra, a cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol. A következőkben pontokba szedve leírjuk a cukor káros hatásait.

Élelmiszer allergia és paleo

Élelmiszer allergia és paleo

Az Gluteno webáruházban olyan termékeket talál, amelyek a különböző ételallergia és élelmiszer allergia érzékenységtől szenvedők étrendjének megfelelnek. Az élelmiszer allergia megnehezíti az ételek és alapanyagok vásárlását, hiszen ezekhez a speciális termékhez egy egyszerű boltban nem juthatunk hozzá. Webshopunk egy kényelmes és gyors beszerezhetőséget biztosít a gluténmentes, laktózmentes, paleolit, diabetikus termékekből, így megkönnyítve az étel allergiában szenvedő betegek vásárlását .

Élelmiszerek káros összetevői

Élelmiszerek káros összetevői

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Naponta frissülő írásainkban, enciklopédiánkban, tudástárunkban, szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egészséget hasznos ötletekkel, tippekkel tegyük mindenki számára elérhetővé.

Halálos nyomelemek

Halálos nyomelemek

Ételeink tápanyagokból állnak, ezek a fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok és az ásványi anyagok. Újabban idesorolják a vizet, az élelmi rostanyagokat és a flavonoidokat is. Ha valamely tápanyag mennyisége a szervezetben több mint 0,005%, makrotápanyagnak, ha kevesebb, mikrotápanyagnak nevezik. Az ásványi anyagok egy része makro-, más része mikrotápanyag. A mikrotápanyagokhoz tartozó ásványi anyagokat nyomelemeknek is nevezik. Az élő szervezetek számára szükséges nyomelemek száma közel van a harminchoz. Azonban az enzimek működése szempontjából nélkülözhetetlen nyomelemek ártalmasak is lehetnek. A szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemeket egyrészt táplálékainkból, másrészt megbízható, engedélyezett készítmények útján szerezhetjük be. A nyomelemek száma közel van a harminchoz, ám ezek a az enzimek működése szempontjából nélkülözhetetlen nyomelemek ártalmasak is lehetnek. Mérgező "apróságok" A szervezet számára nélkülözhetetlen vas lerakódásával járó betegség (haemochromatosis) egyik alakja pl. a bantu négerek siderosisa, amelynek oka a vasedényben főzött házi sör nagymértékű fogyasztása.

Sok-sok veszély leselkedik ránk!

Sok-sok veszély leselkedik ránk!

Cukor, édes fehér méreg: A cukor méreg a testünknek. Szinte minden élelmiszer tartalmaz cukrot, és a cukor teszi ki az elfogyasztott szénhidrátok csaknem 50 %-át a mai civilizációs társadalomban. Tej, tehéntej, barát vagy ellenség? Kisgyermek korunk óta azt halljuk, hogy a tej élet, erő, egészség. Telis tele van kalciummal, ami a csontok felépüléséhez és megtartásához szükséges, a csontritkulás megelőzhető vele, ezért lehetőleg minél többet kell fogyasztani belőle. Elsavasodás, útban a halál felé: Az emberi szervezet különösebb betegségek nélkül is képes lenne akár 120 évig is élni, napjainkban azonban már szinte nem, vagy alig létezik olyan ember, aki ezt az életkort eléri. A civilizatózis következménye mindez. Korunk népbetegsége. Szinte minden baj kiindulópontja. A túlsavasodott ember szervezete nem lehet egészséges.

Hirdetés
Tartósítószerek: káros vagy sem?

Tartósítószerek: káros vagy sem?

Az élelmiszerekben lévő különböző adalékanyagokra, vagyis az "E-számokra" előítélettel gondol az emberek többsége. Számtalanszor hallhatjuk, hogy a rejtélyes "E" kiegészítők egészségtelenek, rákos megbetegedéseket okoznak. Szakértők ezzel szemben egyöntetűen állítják: Magyarországon nincs olyan élelmiszer-adalék, amelynek rákkeltő hatása lenne. Sőt a kiegészítők 75 százaléka természetes vagy természetes eredetű anyag. Az "E"-tartósítószerek kis mennyiségben nem mérgezők. Az élelmiszer-kiegészítők nagy része természetes eredetu anyagból áll - fotó: Németh András Péter Bevásárláskor arra figyelünk leginkább, hogy mennyire pénztárcakímélő egy adott élelmiszer. A második legfontosabb dolog, amit szemügyre veszünk, hogy milyen a minősége, márkája, mikor jár le a szavatossága. Ezen a rostán túljutva azt böngésszük, hogy mennyi E-t viszünk a szervezetünkbe, ha megesszük azt a bizonyos élelmiszert.

Veszélyesek-e a génmódosított élelmiszerek?

Veszélyesek-e a génmódosított élelmiszerek?

Génmódosított élelmiszerek. Veszélyesek-e a génmódosított élelmiszerek? A génmódosítás lényege. Néhány példa génmódosításra. Milyen célja lehet a génmódosításnak? Van-e hazánkban génmódosított összetevőt tartalmazó élelmiszer?

Tuti menü