Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Folyadékfogyasztás fontossága képes leírás - Egészséges táplálkozás.tlap.hu
részletek »

Folyadékfogyasztás fontossága - Egészséges táplálkozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-taplalkozas.tlap.hu » Folyadékfogyasztás fontossága
Keresés
Találatok száma - 17 db
A folyadékfogyasztás létgontosságú

A folyadékfogyasztás létgontosságú

A folyadékfogyasztás létfontosságú A gyerekekre és az idősebb korosztály tagjaira - főként a kánikulában - különös figyelmet kell fordítani a folyadékfogyasztás szempontjából - figyelmeztetett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) hírlevele. Testünk nagy részét folyadék alkotja - míg a csecsemők szervezetének 75%-a víz, addig az időskének csupán 60 százaléka. Érdekes, hogy élelem nélkül akár 50 napig is kibírjuk, folyadék hiányában viszont mindössze néhány napig élhetünk.

A víz feladata az emberi szervezetben

A víz feladata az emberi szervezetben

A víz feladata Az idők kezdete óta a vizet vagy dicsérik, hogy jó egészséget ad, vagy ráfogják, hogy az ember miatta betegszik meg. Mi már tudjuk, hogy mi a víz valódi szerepe az emberi testben: oldószer és a tápanyagok és salakanyagok szállítója az egész testben, hőmérsékletszabályozó, a csontok és más szövetek olajozója és testünk biokémiai reakcióinak résztvevője. Ezeket a funkciókat a vízben lévő H2O látja el és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek. A víz feladatai az emberi szervezetben * Segíti az emésztést és megakadályozza a gyomor elsavasodását (gyomorégés). * Segíti a vesék működését, és optimálisra állítja be a test tisztulási folyamatait. * Segíti az összes anyagcsere folyamatot. * Erősíti a szívet és a vérkeringést. * Javítja a szervezet immunrendszerét. * * Növeli a koncentráló- és teljesítő képességet. * Frissességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek. * Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez. * Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, mérgeket. * Rugalmassá teszi az izületeket a csontok összekapcsolásához. Így tehát nem mindegy, hogy mit iszunk meg.

Egészséges ivóvíz az ön otthonában

Egészséges ivóvíz az ön otthonában

A víz valódi szerepe az emberi testben: oldószer, valamint a tápanyagok és salakanyagok szállítója a szervezetben, hőmérséklet-szabályozó, a csontok és más szövetek olajozója és testünk biokémiai reakcióinak résztvevője. Annak ellenére, hogy fontos a megfelelő vízmennyiség fogyasztása, mégis keveset, vagy nem megfelelő folyadékot viszünk be szervezetünkbe.

Fókuszban a folyadékpótlás

Fókuszban a folyadékpótlás

Az egészséges életmódnak nem csak a rendszeres testmozgás és a változatos, minden élelmiszercsoportot tartalmazó táplálkozás, de a megfelelő folyadékfogyasztás is elengedhetetlen része. A nyári nagy melegben különösen nagy figyelmet kell szentelni a megfelelő mennyiségű folyadék pótlására. A kiszáradásra leginkább a gyerekek és az idősek érzékenyek. Egy felnőtt embernek naponta kb. 2-3 liter folyadékra van szüksége, amelyet részben folyadékfogyasztással (1,5-2 liter), részben a táplálkozás során (levesek, főzelékek, zöldségek, gyümölcsök, stb.) tud fedezni. Egy várandós vagy szoptató nőnek napközben átlagosan nyolc pohár vizet kell meginni, de magas hőmérséklet esetén ez a vízszükséglet is megnő.

Hogyan válasszunk kókuszitalt

Hogyan válasszunk kókuszitalt

A mai felgyorsult világunk sajnos sokszor a táplálkozási életvitelünket is felborítja. Ezáltal olyan ásványi anyagokat, ill. sókat nélkülözünk, amik szükségesek lennének a szervezetünk normál működéséhez és fenntartásához. Ezen tápanyagok és nyomelemek pótlásában segít a kókuszvíz. Érdemes olyan zöld kókuszt beszereznünk és napi szinten fogyasztanunk a levét, ahogy a természet alkotta. Kerüljük a cukrozott, sűrített készítményeket! Nemcsak hidratál, de a fáradtság-érzet leküzdésében is segédkezik.

Igyunk sok vizet!

Igyunk sok vizet!

A korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás része a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is. Egészséges felnőtt embernek kb. 1,5-2 l folyadék fogyasztására van szüksége naponta. A szervezet víztartalma a korral előre haladva egyre csökken. A kiszáradásra leginkább a gyerekek és az idősek érzékenyek. A víz a szerepe a szervezet működésében - vérkeringés, vér összetétele - vérnyomás - sav-bázis egyensúly - ozmotikus nyomás - a tápanyagok, a salakanyagok és a gázok oldása A folyadékfelvétel és -leadás az egészséges szervezetben egyensúlyban van. Az egyensúlyi állapotot számos tényező befolyásolja, mint például nehéz fizikai megterhelés, sporttevékenység, izzadás (napozás, szauna), éghajlat, külső hőmérséklet, és bizonyos állapotok (láz, hasmenés, hányás). A napi folyadékszükséglet biztosítására a legalkalmasabb a víz, ásványvíz, tea, gyümölcs- és zöldséglevek, tej, tejes italok.

Létezésünk alapja: a folyadékfogyasztás

Létezésünk alapja: a folyadékfogyasztás

A víz szükséges az életünkhöz, fizikai és mentális egészségünkhöz egyaránt. Testünk nagy részét folyadék alkotja. Nagyon fontos, hogy figyeljünk oda, hogy mit iszunk, ügyeljünk nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is. Szomjoltásra a legmegfelelőbb a tiszta víz.

Ne mérgezze tovább magát

Ne mérgezze tovább magát

Háztartási víztisztító kis és nagykereskedelem. Forgalmazott termékek: asztali víztisztító, RO víztisztító, víz lúgosító készülék, víz ionizátor készülék, víztisztító szűrőbetétek, műszerek, egyéb kiegészítők, mosódió, mosószóda, vízkezelő, vízkőmentesítő. Termékein ideálisak: -fogyókúrához -léböjt kórához -méregtelenítéshez -lúgosításh oz -egészséges ivóvíz fogyasztáshoz -egészséges tisztálkodáshoz -vegyszermentes élethez Online rendelhető web áruházunkban. Viszonteladókat kiszolgálunk!

Pi-víz, lúgos víz és oxigénes vizek

Pi-víz, lúgos víz és oxigénes vizek

Pi-víz, lúgos víz, oxigénes vizek és gyógyvizek Szervezetünk egyik legfontosabb alkotóeleme a víz, melynek sokrétű élettani feladata van. Lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását, hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét, szabályozza a vérnyomást, befolyásolja a vér összetételét és biztosítja a vérkeringést. A folyadékszükségletünk pótlására számos forrásvíz és ásványvíz áll rendelkezésünkre. Az alábbiakban bemutatjuk a Pi-vizet, a lúgos vizet, a gyógyvizeket és az oxigénnel dúsított vizet. Pi-víz (Tündérvíz) Többszörösen tisztított és baktérium-mentesített, vastalanított víz, melyet Pi-technológiával alakítanak át a szervezetünk számára legelőnyösebb formává. A Tündérvíz alapanyaga nem csípvíz, mint az általában forgalomban kapható pi-vizeknek, hanem mélyforráskútból kinyert vízből származik. A forrásvíz mérsékelt ásványanyag tartalmú, tehát vesebetegek, érrendszeri bajokkal küszködő betegek is fogyaszthatják, hiszen a pi-technológiával párosítva a vesét, az érrendszert és az egész szervezetet tisztítja, regenerálja, emellé kellemes, lágy íz párosul.

Hirdetés
Szűz Víz - Önts tiszta vizet a pohárba

Szűz Víz - Önts tiszta vizet a pohárba

Szervezetünk számára fontos a napi folyadékbevitel mennyisége de az is, hogy az a folyadék milyen összetevőket tartalmaz. A DrJuice Szűz víz káros anyagoktól mentes, oldott ásványi anyag tartalma 10 mg/l így nem okoz lerakódást a szervezetben. Tökéletesen hidratál. Németországban orvosi tisztaságú víznek ismerték el és gyógyszertárakban kapható. Nem tartalmaz sem hormonokat, sem klórt valamint nehézfémmentes. Diétázóknak, gyerekeknek, időseknek, kismamáknak, ízületi problémákkal küszködőknek kifejezetten ajánljuk. Ahhoz, hogy felbontás után is a Szűz víz megőrízze frissességét a palackokat természetes ezüstkolloiddal fertőtlenítjük ki, így a baktériumok nem kezdenek el szaporodni.

Tegyen egészségéért és váltson ásványvízre!

Tegyen egészségéért és váltson ásványvízre!

Öntsön tiszta vizet a pohárba! Ballonos vízadagoló bérlés és ballonos víz rendelés 10 év tapasztalattal rendelkező partnertől! Elsőrangú ballonos vízadagoló automatáink és ásványvizeink mindenki számára praktikus és gazdaságos megoldásnak bizonyulnak, hiszen termékeinket és szolgáltatásainkat pénztárcabarát árakon, garanciával kínáljuk. A vízadagolók és ásványvizek mellett a szükséges kiegészítőket is megtalálja nálunk. Keressen minket elérhetőségeinken ? rugalmas szállítási feltételekkel állunk rendelkezésére!

Tiszta víz házilag

Tiszta víz házilag

Az otthoni csapvíz tisztítása egyáltalán nem olyan bonyodalmas feladat, mint azt gondolnánk. Az Aqua-Optima vízszűrős kancsóival, a csapvizet szűrve melegítő vízforralójával, ez az egészségre igen kedvező hatást gyakorló tevékenység rendkívüli módon leegyszerűsödik. Nincs szükség drága berendezésekre, a konyhai csap szét majd összeszerelésére, nem kell felverni a járólapot, hogy a csövekhez férjünk. Mindössze egy kancsóra lesz szüksége a művelethez, amiből kényelmesen öntheti a vizet.

Tisztított ivóvíz, Qlarivia

Tisztított ivóvíz, Qlarivia

A Qlarivia csökkentett deutérium tartalmú, szénsavmentes ivóvíz. Számos jótékony és gyógyhatása segít a különböző betegségek legyőzősében. Ezt a tisztított vizet nyugodtan ihatják azok az emberek is, akiknek gondot okoz a szénsavas víz fogyasztása. A Qlarivia alacsony deutérium szintjének köszönhetően más vizet is fogyaszthat a felhasználó a víz használata mellett. Egyedülállóan alacsony deutérium tartalma (25 ppm) lehetőséget nyit a lehető leggyorsabban elérni a szervezetben a szignifikáns deutérium koncentráció csökkenést. Ha szeretné kipróbálni, rendelje meg Ön is oldalunkon!

Vízminőség = Életminőség

Vízminőség = Életminőség

Filter-Tech Víztechnika Kft. - kútvíztisztítás és ivóvíztisztítás Arzénmentesítés, vastalanítás, mangántalanítás, fúrt kút engedélyeztetés, tervezés. Elba Aquavida RO fordított ozmózis vízszűrő, víztisztító készülékek. AFK katalitikus szűrőanyag, szűrőtöltet. Víztisztítás Debrecen. Legfőbb célunk, hogy segítsünk Önnek megoldást találni vízminőségi problémáira, legyen szó akár vezetékes ivóvízről, akár fúrott kútjának vizéről. Napjainkban már a háztartások nagyobb része rendelkezik valamilyen kúttal, melynek vize más és más módon kerül felhasználásra a házon kívül és belül egyaránt. A kútvizet legtöbb esetben csak a ház körüli területek locsolására használják, pedig megfelelő kezelés mellett nem csak öntözésre használható. Miért ne használná akár a WC öblítésére, vagy akár mosásra is? Sőt! Megfelelő technológia alkalmazásával ivóvíz minőségűvé tisztítható! Használja fúrott kútjának vizét és csökkentse akár vízdíját is! Tudjon meg többet a kútvíz felhasználásának módjairól a KÚTVÍZ menüpont alatt. Na és mi a helyzet a vezetékes ivóvízzel? Alapjában véve igaz, hogy a már tisztításon átesett és a háztartásokba jutó vezetékes víznek megfelelő minőségűnek kell lennie, azonban biztos találkozott már olyan problémákkal, melyek a vizet használhatatlanná, ihatatlanná teszik.

Víztisztítás és vízminőség ellenőrzés

Víztisztítás és vízminőség ellenőrzés

Életünk minősége nagyban függ attól, hogy milyen minőségű vizet fogyasztunk. Sajnos az általunk fogyasztott ivóvíz (csapvíz, kútvíz) már nem tekinthető biztonságosnak hosszútávon. Ha szeretné tudni, hogy otthonában hogyan tudja megvédeni családját, és számukra tiszta, igényei szerint lúgos vizet biztosítani, látogasson el oldalunkra, és ismerkedjen meg az általunk kínált megoldásokkal! Mi nem csak előállítjuk Önnek a tiszta lúgos vizet, de mérjük is a tisztaságát, lúgosságát. Oldalunkon olyan víztisztító rendszereket kínálunk Önnek, amelyek garantáltan magas minőségűek, optimális árkategóriában vannak.

Víztisztító

Víztisztító

Az emberi szervezet fő alkotóeleme a víz. Az újszülöttek testének 75-80%-a, míg a felnőtt emberi test 60-70 %-a víz. Ezért különösen fontos a szervezetünk számára, hogy naponta legalább 2 liter (testtömegtől függően) folyadékot, lehetőleg tiszta vizet fogyasszunk. Ha jó minőségű vízszűrő érdekel, akkor válassz egy Aquaphor víztisztító berendezést. Az eredmény magáért beszél.

Víztisztító, vízszűrő megoldások

Víztisztító, vízszűrő megoldások

Egy háztartási víztisztító használatával sokat tehet egészségéért, kényelméért, pénztárcájáért, és a környezetért, továbbá ízletes ivóvizet biztosíthat családjának. Ma már egyre több kereskedőnél vásárolhat háztartási vízszűrő rendszert kedvező áron, esetleg plusz szolgáltatásokkal. De miért vásároljon a mi webáruházunkból? 5 évig garantáljuk a szűrőbetétek zavartalan ellátását az általunk értékesített víztisztítókhoz, továbbá a nálunk vásárolt készüléket ügyfeleink később fejlettebbre cserélhetik régi víztisztítójuk beszámítása mellett. Nálunk nem pusztán egy terméket vásárol, hanem ezzel egyidejűleg egy szakértő partnert is választ, aki a későbbiekben segíteni fogja az üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésekben, illetve orvosolja esetleges problémáit. Látogasson el weboldalunkra, ahol a legegyszerűbb vízszűrő kancsótól egészen a professzionális fordított ozmózis víztisztító rendszerig mindent megtalál!

Tuti menü