Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vegetarianizmus képes leírás - Egészséges táplálkozás.tlap.hu
részletek »

Vegetarianizmus - Egészséges táplálkozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-taplalkozas.tlap.hu » Vegetarianizmus
Keresés
Találatok száma - 6 db
B vitamin a vegetáriánusoknak

B vitamin a vegetáriánusoknak

B vitamin minden ember számára fontos, azonban a vegetáriánusoknak a B vitamin pótlására jobban oda kell figyelni, mivel a B12 vitamint kizárólag csak állati eredetű élelmiszer által tud bekerülni a szervezetbe. B vitamin hiányában több komoly betegség is kialakulhat, előzze meg ezeket Ön is, és gondoskodjon hogy szervezete elegendő B vitaminhoz jusson. Próbálja ki minőségi B vitamin termékeinket, és legyen általa Ön is egészséges, jókedvű és lendületes egész nap

Húspótló vegetáriánus készítmények

Húspótló vegetáriánus készítmények

A Nektár Biobolt 1998-óta várja kedves vásárlóit. Üzletünkben széles választékban vásárolhatók hús és tejpótló készítmények például többféle tofu, szejtán, gabonakolbász egyéb szójából csicseriborsóból rizsből készült termékek valamint egyéb bio és reform, gluténmentes élelmiszerek. Forgalmazunk még táplálék-kiegészítőket, fogyókúrát támogató termékeket, természetes kozmetikumokat, natúr tisztítószereket. Találhatók nálunk víztisztító készülékek, búzafűprések és csíráztató kellékek is. Termékeink megvásárolhatóak a Nektár Bioboltban.

Vega étrend várandósság alatt?

Vega étrend várandósság alatt?

A várandósság alatt nem könnyű betartani a mamának és a babának egyaránt megfelelő egészséges és tápláló étrendet. Lássuk, hogyan táplálkozz akkor, ha a várandósságot megelőzően vegetáriánus voltál, és a babavárás ideje alatt sem szeretnél ezen változtatni. Amit eszel, azzá leszel! - tartja a jól ismert mondás. Ez a kilenc hónap alatt sincsen másképp. Ebben az időszakban sokkal tudatosabban táplálkoznak a kismamák. Aki eddig a feszített munkatempóra hivatkozva rendszertelenül evett, az ilyenkor odafigyel arra, hogy mikor milyen táplálék fogyasszon: naponta többször kevesebbet, lehetőleg jó minőségű táplálékot és elegendő mennyiségű folyadékot. A fejlődő magzat egészségéhez nélkülözhetetlen az anya változatos táplálkozása. Vajon lehet-e vegetáriánus módon táplálkozni ebben az időszakban?

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek az izletes.hu oldalon. A vegetáriánusok nem fogyasztanak állati eredetű ételeket, állati eredetű fehérjéket. Vegetáriánusok között is van különbség. Van, aki csak a húst mellőzi, van, aki tejet és tojást sem fogyaszt. Az oldalon sok ötletet találsz akkor, ha nem szeretnél állati eredetű táplálékot fogyasztani, vegetáriánus vagy.

Vegetáriánus receptek a Jólkifőztemtől

Vegetáriánus receptek a Jólkifőztemtől

Az oldalon kedvedre szemezgethetsz a különböző ételek közül. Elsősorban azoknak ajánljuk ezeket a recepteket, akik előszeretettel fogyasztanak húsmentes ételeket, vagy akik most kacérkodnak a vegetáriánus életformával. Természetesen nem azt jelenti, hogy a húsfogyasztók ne próbálhatnák ki az itt látható harapnivalókat, sőt! A felsorolásban könnyen észrevehető jelzőkkel láttuk el a recepteket, hogy mindenki a szintjének és idejének a megfelelőt választhassa ki. Ha már kész van egy fogás, akkor bátran válassz hozzá valami finom desszertet is, amit szintén megtalálhatsz az oldalon.

Vegetáriánus táplálkozás

Vegetáriánus táplálkozás

A vegetarianizmus a latin eredetű vegetabilis szóból származik. A táplálkozási irányzat követői olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak és elutasítják az állati eredetű termékek fogyasztását. A reformtáplálkozás a vegetáriánus irányzatok mindegyikét magában foglalja. Valamennyi formájára jellemző a vörös húsok és a belőlük készülő termékek fogyasztásának elutasítása. Egyes irányzatok megengedik a tej- és tejtermékek, a tojás, a baromfihús és a hal előfordulását étrendjükben. A kizárólag vagy túlnyomórészt növényi eredetű táplálékot fogyasztóknak számolniuk kell azzal, hogy a növényi eredetű táplálékokban is előfordulnak ártalmas anyagok (ciánhidrogének, oxálsav, nitrát, ólom, stb.), akkor is, ha biotermelés útján állították elő azokat. A reformkonyha keretein belül az élelmiszerek, a nyersanyagok feldolgozása, az ételek elkészítése során a lehető legkíméletesebb eljárások alkalmazandóak, és kizárólag természetes forrásból származó adalékanyagokat használnak fel.

Tuti menü