Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vegetarianizmus képes leírás - Egészséges táplálkozás.tlap.hu
részletek »

Vegetarianizmus - Egészséges táplálkozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-taplalkozas.tlap.hu » Vegetarianizmus
Keresés
Találatok száma - 5 db
B vitamin a vegetáriánusoknak

B vitamin a vegetáriánusoknak

B vitamin minden ember számára fontos, azonban a vegetáriánusoknak a B vitamin pótlására jobban oda kell figyelni, mivel a B12 vitamint kizárólag csak állati eredetű élelmiszer által tud bekerülni a szervezetbe. B vitamin hiányában több komoly betegség is kialakulhat, előzze meg ezeket Ön is, és gondoskodjon hogy szervezete elegendő B vitaminhoz jusson. Próbálja ki minőségi B vitamin termékeinket, és legyen általa Ön is egészséges, jókedvű és lendületes egész nap

Vega étrend várandósság alatt?

Vega étrend várandósság alatt?

A várandósság alatt nem könnyű betartani a mamának és a babának egyaránt megfelelő egészséges és tápláló étrendet. Lássuk, hogyan táplálkozz akkor, ha a várandósságot megelőzően vegetáriánus voltál, és a babavárás ideje alatt sem szeretnél ezen változtatni. Amit eszel, azzá leszel! - tartja a jól ismert mondás. Ez a kilenc hónap alatt sincsen másképp. Ebben az időszakban sokkal tudatosabban táplálkoznak a kismamák. Aki eddig a feszített munkatempóra hivatkozva rendszertelenül evett, az ilyenkor odafigyel arra, hogy mikor milyen táplálék fogyasszon: naponta többször kevesebbet, lehetőleg jó minőségű táplálékot és elegendő mennyiségű folyadékot. A fejlődő magzat egészségéhez nélkülözhetetlen az anya változatos táplálkozása. Vajon lehet-e vegetáriánus módon táplálkozni ebben az időszakban?

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek

Vegetáriánus receptek az izletes.hu oldalon. A vegetáriánusok nem fogyasztanak állati eredetű ételeket, állati eredetű fehérjéket. Vegetáriánusok között is van különbség. Van, aki csak a húst mellőzi, van, aki tejet és tojást sem fogyaszt. Az oldalon sok ötletet találsz akkor, ha nem szeretnél állati eredetű táplálékot fogyasztani, vegetáriánus vagy.

Vegetáriánus receptek a Jólkifőztemtől

Vegetáriánus receptek a Jólkifőztemtől

Az oldalon kedvedre szemezgethetsz a különböző ételek közül. Elsősorban azoknak ajánljuk ezeket a recepteket, akik előszeretettel fogyasztanak húsmentes ételeket, vagy akik most kacérkodnak a vegetáriánus életformával. Természetesen nem azt jelenti, hogy a húsfogyasztók ne próbálhatnák ki az itt látható harapnivalókat, sőt! A felsorolásban könnyen észrevehető jelzőkkel láttuk el a recepteket, hogy mindenki a szintjének és idejének a megfelelőt választhassa ki. Ha már kész van egy fogás, akkor bátran válassz hozzá valami finom desszertet is, amit szintén megtalálhatsz az oldalon.

Vegetáriánus táplálkozás

Vegetáriánus táplálkozás

A vegetarianizmus a latin eredetű vegetabilis szóból származik. A táplálkozási irányzat követői olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak és elutasítják az állati eredetű termékek fogyasztását. A reformtáplálkozás a vegetáriánus irányzatok mindegyikét magában foglalja. Valamennyi formájára jellemző a vörös húsok és a belőlük készülő termékek fogyasztásának elutasítása. Egyes irányzatok megengedik a tej- és tejtermékek, a tojás, a baromfihús és a hal előfordulását étrendjükben. A kizárólag vagy túlnyomórészt növényi eredetű táplálékot fogyasztóknak számolniuk kell azzal, hogy a növényi eredetű táplálékokban is előfordulnak ártalmas anyagok (ciánhidrogének, oxálsav, nitrát, ólom, stb.), akkor is, ha biotermelés útján állították elő azokat. A reformkonyha keretein belül az élelmiszerek, a nyersanyagok feldolgozása, az ételek elkészítése során a lehető legkíméletesebb eljárások alkalmazandóak, és kizárólag természetes forrásból származó adalékanyagokat használnak fel.

Tuti menü